Αρχείο κατηγορίας Ανακοινώσεις Α.Σ.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (Δ.Π.)με Γνωστικό Αντικείμενο «Δογματική της Ορθόδοξης Εκκλησίας» στη Βαθμίδα του Καθηγητή.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (Δ.Π.)με γνωστικό αντικείμενο «Δογματική της Ορθόδοξης Εκκλησίας» στη βαθμίδα του Καθηγητή

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

ΒΕΛΛΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Α.Σ.

Βελλά, 01/02/2022

Αρ. Πρωτ. 126

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΘΕΣΕΩΝ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (Δ.Π.)

Η Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Βελλάς Ιωαννίνων ανακοινώνει την προκήρυξη της παρακάτω θέσης Δ.Π. με βάση την υπ. αριθμ. Φ.201/10/163381/Ζ2 Υπουργική Απόφαση:

1.  Μία (1) θέση διδακτικού προσωπικού (Δ.Π.) με γνωστικό αντικείμενο «Δογματική της Ορθόδοξης Εκκλησίας» στη βαθμίδα του Καθηγητή.

Η παραπάνω προκήρυξη της θέσης Δ.Π. δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 3273/31.12.2021 τ. Γ’.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι έως και την 2/3/2022, να υποβάλουν στη Γραμματεία της Ακαδημίας τα απαραίτητα δικαιολογητικά, όπως αυτά αναφέρονται στο ανωτέρω ΦΕΚ.

Πληροφορίες: Γραμματεία ΑΕΑ Βελλάς Ιωαννίνων, τηλ: 26530-41281 και 26530-41236, e-mail: contact@aeavellas.gr , ιστ. www.aeavellas.gr

H Πρόεδρος

του Α.Σ.  της ΑΕΑ Βελλάς Ιωαννίνων

Μαρία Ράπτη

Καθηγήτρια

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Ανακοινώσεις Α.Σ. | Σχολιάστε

Πρόγραμμα εξεταστικής περιόδου χειμερινού εξαμήνου ακαδ. έτους 2021-2022.

Πρόγραμμα εξεταστικής περιόδου χειμερινού εξαμήνου ακαδ. έτους 2021-2022.

Η διενέργεια των εξετάσεων θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των εξεταζομένων.

Όλοι οι φοιτητές, πού προσέρχονται στη Σχολή για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις, υποχρεούνται να υποβάλουν δήλωση στην πλατφόρμα edupass (https://edupass.gov.gr), εάν δεν έχουν ήδη υποβάλει σχετική δήλωση κατά τη διάρκεια του χειμερινού εξαμήνου.

Επιπλέον, θα πρέπει να τηρηθούν τα ακόλουθα μέτρα προστασίας:

α) η συμμετοχή στα εξεταζόμενα μαθήματα πραγματοποιείται υποχρεωτικά με έλεγχο ταυτοπροσωπίας των φοιτητών και παράλληλη επίδειξη:

• είτε πιστοποιητικού εμβολιασμού

• είτε πιστοποιητικού νόσησης

• είτε βεβαίωσης αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου κατόπιν διεξαγωγής μοριακού τεστ (PCR) έως εβδομήντα δύο (72) ώρες ή γρήγορου τεστ αντιγόνου (rapid) έως σαράντα οχτώ (48) ώρες, πριν την προβλεπόμενη ώρα έναρξης της εξέτασης του μαθήματος.

β) η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική καθ όλη τη διάρκεια της εξέτασης για όλους τους συμμετέχοντες σε αυτή. Συστήνεται η χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή ΚΝ95) ή εναλλακτικά διπλής μάσκας.

Φοιτητές που νοσούν με λοίμωξη, δε θα συμμετάσχουν στις εξετάσεις για όσο χρονικό διάστημα βρίσκονται σε απομόνωση, σύμφωνα με το εκάστοτε ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο απομόνωσης. Η απουσία τους λόγω νόσησης τεκμαίρεται μέσω της καταγραφής τους στην πλατφόρμα edupass. Οι εν λόγω φοιτητές θα εξεταστούν στα συγκεκριμένα μαθήματα (σε αυτά που απουσίαζαν εξ ανάγκης) σε άλλη ημερομηνία, που θα οριστεί με επιμέλεια του διδάσκοντος καθηγητή.

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Ανακοινώσεις Α.Σ., Ανακοινώσεις Γραμματείας, Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Παρουσίαση Πτυχιακής εργασίας (Δια ζώσης)

  1. Παρουσίαση Πτυχιακής εργασίας (Δια ζώσης)

Την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022  στις 10:00 π.μ. στη Βελλά, ο φοιτητής του Προγράμματος  Ιερατικών Σπουδών, Παπίτσης Σπυρίδων  θα παρουσιάσει την πτυχιακή του εργασία με τίτλο: «Η ΓΕΝΕΣΗ ΚΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΠΑΛΑΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ».

 Επιβλέπων: π. Σέργιος Μαρνέλλος, Επίκουρος  Καθηγητής.

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Ανακοινώσεις Α.Σ., Ανακοινώσεις Γραμματείας | Σχολιάστε

Αποτελέσματα Κατατακτήριων Εξετάσεων ακαδ. έτους 2021-2022.

Αποτελέσματα Κατατακτήριων Εξετάσεων ακαδ. έτους 2021-2022.

Το Ακαδημαϊκό Συμβούλιο της Α.Ε.Α. Βελλάς Ιωαννίνων ( πρακ. 96/20-12-2021) ορίζει ως επιτυχόντες μετά από την συμμετοχή τους στις  Κατατακτήριες εξετάσεις του ακδ. έτους 2021-2022 στο Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών τους :

  1. κ. ΑΝΔΡΕΑ ΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟΥ ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ
  2. κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΠΑΤΣΗ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ

και  στο Πρόγραμμα Εκκλησιαστικής Μουσικής και Ψαλτικής τον:

        1) κ. ΙΩΑΝΝΗ ΜΠΙΣΕΛΑ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

Οι επιτυχόντες θα πρέπει να προσκομίσουν στην Γραμματεία της σχολής τα παρακάτω δικαιολογητικά:

Α) Αίτηση εγγραφής στο 2ο εξάμηνο (εαρινό)του ακαδ. έτους 2021-2022)

Β) Φωτογραφίες, τύπου ταυτότητας , δυο(2)

Γ) Αποδεικτικό του Α.Μ.Κ.Α 

Δ) Υπεύθυνη Δήλωση μη εγγραφής σε άλλη σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης  

Για οποιαδήποτε πληροφορία να επικοινωνείτε με την Γραμματεία της σχολής 

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Ανακοινώσεις Α.Σ., Ανακοινώσεις Γραμματείας | Σχολιάστε

Διεξαγωγή Κατατακτήριων Εξετάσεων Ακαδ. έτους 2021-2022.

Διεξαγωγή Κατατακτήριων Εξετάσεων Ακαδ. έτους 2021-2022.

Στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Βελλάς Ιωαννίνων οι κατατακτήριες εξετάσεις όλων των μαθημάτων, τόσο για το Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών, όσο και για το Πρόγραμμα Εκκλησιαστικής Μουσικής και Ψαλτικής, θα διεξαχθούν στην έδρα της Ακαδημίας τη.Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ.

Οι εξεταζόμενοι οφείλουν να προσέλθουν. μισή ώρα πριν την έναρξη των εξετάσεων και να φέρουν υποχρεωτικά μαζί τους το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή άλλο επίσημο έγγραφο (π.χ. διαβατήριο), προκειμένου να εξακριβωθεί και να πιστοποιηθεί η ταυτότητά τους.

Οι κατατακτήριες εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν με εφαρμογή των μέτρων πρόληψης και προστασίας  έναντι του κορωνοϊού COVID-19, όπως ισχύουν.

Γίνεται γνωστό ότι σε κάθε είδους εκπαιδευτική διαδικασία, που θα διεξάγεται με φυσική παρουσία εντός της Ακαδημίας, θα μπορούν να συμμετέχουν μόνο φυσικά πρόσωπα, που πληρούν υποχρεωτικά μία από τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) Έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID -19, ή

β) Έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό. COVID -19 με μία (1) δόση εμβολίου λόγω νόσησής τους από κορωνοϊό COVID -19, ή

γ) Έχουν νοσήσει από κορωνοϊό COVID -19 και έχει παρέλθει χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των είκοσι (20) ημερών και μικρότερο των εκατόν ογδόντα (180) ημερών από την ημερομηνία διάγνωσής τους ως θετικού κρούσματος, κατόπιν διεξαγωγής εργαστηριακού ελέγχου, ή

δ) Έχουν  διαγνωσθεί αρνητικοί στον εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID -19 είτε με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR), είτε με εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου  κορωνοϊού COVID -19 (rapid test). Ο εργαστηριακός έλεγχος νόσησης διενεργείται δύο (2) φορές εβδομαδιαίως έως σαράντα οκτώ (48) ώρες πριν από την Τρίτη και την Παρασκευή αντίστοιχα. Η δαπάνη για τη διενέργεια του εργαστηριακού ελέγχου βαρύνει αποκλειστικά το φυσικό πρόσωπο, που συμμετέχει στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Επισημαίνεται ότι τα φυσικά πρόσωπα, που θα συμμετέχουν με φυσική παρουσία στην εκπαιδευτική διαδικασία, θα πρέπει προηγουμένως να εισέλθουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα “edupass. gov. gr”, είτε με τη χρήση των προσωπικών τους κωδικών taxisnet, είτε με τη χρήση των κωδικών των συστημάτων ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking) των πιστωτικών ιδρυμάτων. Και να δηλώσουν την πρόθεση φυσικής παρουσίας τους (ως επισκέπτες ) στους χώρους της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς.

Τέλος επισημαίνεται ότι η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική για όλα τα φυσικά πρόσωπα σε όλους τους εσωτερικούς χώρους και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους της Σχολής, που παρατηρείται συνωστισμός.

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Ανακοινώσεις Α.Σ. | Σχολιάστε

Επανέναρξη της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας

Επανέναρξη της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας.

Γίνεται γνωστό ότι από τη Δευτέρα 6/12/2021 η εκπαιδευτική διαδικασία στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Βελλάς Ιωαννίνων θα πραγματοποιείται δια ζώσης.

Σε κάθε είδους εκπαιδευτική διαδικασία, που θα διεξάγεται με φυσική παρουσία εντός της Ακαδημίας, θα μπορούν να συμμετέχουν μόνο φυσικά πρόσωπα, που πληρούν υποχρεωτικά μία από τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) Έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID -19, ή

β) Έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για  κορωνοϊό COVID -19 με μία (1) δόση εμβολίου λόγω νόσησής τους από κορωνοϊό COVID -19, ή

γ) Έχουν νοσήσει από κορωνοϊό COVID -19 και έχει παρέλθει χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των είκοσι (20) ημερών και μικρότερο των εκατόν ογδόντα (180) ημερών από την ημερομηνία διάγνωσής τους ως θετικού κρούσματος, κατόπιν διεξαγωγής εργαστηριακού ελέγχου, ή

δ) Έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί στον εργαστηριακό έλεγχο για  κορωνοϊό COVID -19 είτε με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR), είτε με εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου  κορωνοϊού COVID -19 (rapid test). Ο εργαστηριακός έλεγχος νόσησης διενεργείται δύο (2) φορές εβδομαδιαίως έως σαράντα οκτώ (48) ώρες πριν από την Τρίτη και την Παρασκευή αντίστοιχα. Η δαπάνη για τη διενέργεια του εργαστηριακού ελέγχου βαρύνει αποκλειστικά το φυσικό πρόσωπο, που συμμετέχει στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Επισημαίνεται ότι τα φυσικά πρόσωπα (φοιτητές και διδακτικό προσωπικό), που θα συμμετέχουν με φυσική παρουσία στην εκπαιδευτική διαδικασία, θα πρέπει προηγουμένως να εισέλθουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα “edupass. gov. gr”, είτε με τη χρήση των προσωπικών τους κωδικών taxisnet, είτε με τη χρήση των κωδικών των συστημάτων ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking) των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Εν συνεχεία και ανά κατηγορία φυσικών προσώπων θα πρέπει να γίνει καταχώρηση των ακόλουθων πληροφοριών, ήτοι:

Α) Φοιτητές/τριες: Ι) Ίδρυμα/Τμήμα, ΙΙ) Αριθμός Μητρώου, ΙΙΙ) Αριθμός Φοιτητικής Ταυτότητας (εφόσον υπάρχει), IV)Κύκλος Σπουδών, V) ΑΜΚΑ

Β) Τακτικό/ έκτακτο διδακτικό προσωπικό: Ι) Ίδρυμα, ΙΙ) Ιδιότητα, ΙΙΙ) ΑΜΚΑ

Ακολούθως τα φυσικά πρόσωπα θα πρέπει να δηλώσουν την πρόθεση φυσικής παρουσίας τους στους χώρους της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς και να αιτηθούν άπαξ την επαναλαμβανόμενη καταχώρηση της κατάστασής τους – κατά τα εκάστοτε ισχύοντα – στην ηλεκτρονική θυρίδα της Σχολής.

Τέλος επισημαίνεται ότι η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική για όλα τα φυσικά πρόσωπα σε όλους τους εσωτερικούς χώρους και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους της Σχολής, που παρατηρείται συνωστισμός.

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Ανακοινώσεις Α.Σ., Γενικές Ανακοινώσεις | Σχολιάστε

Παρουσίαση Πτυχιακής εργασίας (Μέσω Τηλεδιάσκεψής)

Παρουσίαση Πτυχιακής εργασίας (Μέσω Τηλεδιάσκεψής)

Την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021  στις 12:30 μ.μ στην εικονική αίθουσα του 4ου έτους  του Προγράμματος Ιερατικών Σπουδών, ο φοιτητής του Προγράμματος  Ιερατικών Σπουδών, Σάρρας Αθανάσιος  θα παρουσιάσει την πτυχιακή του εργασία με τίτλο: «Η Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γηρομερίου ». Επιβλέπων: Κουντούρης Γεώργιος, Αναπληρωτής Καθηγητής.

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Ανακοινώσεις Α.Σ., Ανακοινώσεις Γραμματείας, Γενικές Ανακοινώσεις | Σχολιάστε

Εορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου

Εορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου

Στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου, την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021 η Ακαδημία μας θα παραμείνει κλειστή.

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Ανακοινώσεις Α.Σ., Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Παρουσίαση Πτυχιακής εργασίας (Μέσω Τηλεδιάσκεψής)

Παρουσίαση Πτυχιακής εργασίας  (Μέσω Τηλεδιάσκεψης)

Τη Δευτέρα  08 Νοεμβρίου 2021, στις 12:00 μ.μ στην εικονική αίθουσα του 3ου έτους, του Προγράμματος Ιερατικών Σπουδών, ο φοιτητής του Προγράμματος Ιερατικών Σπουδών, Σαρρής Χρήστος Γεώργιος,  θα παρουσιάσει την πτυχιακή του εργασία με τίτλο: «Η ΝΗΣΤΕΙΑ ΣΤΗ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΕΡΜΗΝΕΥΤΩΝ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ». Επιβλέπων: π. Σέργιος Μαρνέλλος, Επίκουρος  Καθηγητής.

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Ανακοινώσεις Α.Σ., Ανακοινώσεις Γραμματείας | Σχολιάστε

Παρουσίαση Πτυχιακής εργασίας (Μέσω Τηλεδιάσκεψής)

Παρουσίαση Πτυχιακής εργασίας (Μέσω Τηλεδιάσκεψής)

Την Δευτέρα  08 Νοεμβρίου 2021, στις 12:30μ.μ στην εικονική αίθουσα του 3ου έτους, του Προγράμματος Ιερατικών Σπουδών, ο φοιτητής του Προγράμματος  Ιερατικών Σπουδών, Μποχατζιάρ Ευάγγελος  θα παρουσιάσει την πτυχιακή του εργασία με τίτλο: «Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΑΤΡΩΝ: ΙΣΤΟΡΙΑ, ΑΓΙΟΛΟΓΙΑ, ΜΟΝΑΣΤΙΚΟΣ ΒΙΟΣ».

Επιβλέπων: Δημήτριος Γιαννούλης , Αναπληρωτής Καθηγητής

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Ανακοινώσεις Α.Σ. | Σχολιάστε