Αρχείο κατηγορίας Ανακοινώσεις

Θερινή Διακοπή Λειτουργίας

Θερινή  Διακοπή Λειτουργίας

Σας ενημερώνουμε ότι τα γραφεία της Ακαδημίας θα παραμείνουν κλειστά λόγω θερινών διακοπών από Δευτέρα 9 έως και την Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021.

Σας ευχόμαστε Καλό και Ασφαλές Καλοκαίρι.

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Ανακοινώσεις Γραμματείας, Γενικές Ανακοινώσεις | Σχολιάστε

Βαθμολογία εξεταστικής Ιουνίου 2021

Βαθμολογία εξεταστικής Ιουνίου 2021

Κάνουμε γνωστό στους φοιτητές, που έλαβαν μέρος στην εξεταστική διαδικασία του Ιουνίου, ότι η βαθμολογία τους θα αποσταλεί από την Γραμματεία με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) την ερχόμενη εβδομάδα.

Όσοι από τους φοιτητές δεν θα έχουν λάβει το σχετικό μήνυμα μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, παρακαλούμε να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία της Ακαδημίας.

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Ανακοινώσεις Γραμματείας | Σχολιάστε

Στεγαστικό επίδομα για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021

Στεγαστικό επίδομα για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021

Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους-δικαιούχους του στεγαστικού επιδόματος για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, ότι από την Τρίτη 29 Ιουνίου 2021 έως και την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021, μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγησή του.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή στεγαστικού επιδόματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://stegastiko.minedu.gov.gr, προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.

Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από την Α.Α.Δ.Ε. για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet.

Περισσότερες πληροφορίες δίδονται στη σχετική εγκύκλιο που αφορά στη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021:

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Ανακοινώσεις Γραμματείας | Σχολιάστε

Παρουσίαση Πτυχιακής εργασίας (Μέσω Τηλεδιάσκεψής)

Παρουσίαση Πτυχιακής εργασίας (Μέσω Τηλεδιάσκεψής)

Την Δευτέρα  28 Ιουνίου 2021  στις 14:30μ.μ στην εικονική αίθουσα του 4ου έτους  του Προγράμματος Εκκλησιαστικής Μουσικής και Ψαλτικής, ο φοιτητής του Προγράμματος  Ιερατικών Σπουδών, Όμηρος Χατζηιωάννου  θα παρουσιάσει την πτυχιακή του εργασία με τίτλο: «Οι περιοδείες του Αποστόλου Παύλου και η ίδρυση των πρώτων τοπικών Εκκλησιών». Επιβλέπων: Δημήτριος Γιαννούλης , Αναπληρωτής Καθηγητής

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Ανακοινώσεις Α.Σ., Ανακοινώσεις Γραμματείας | Σχολιάστε

Παρουσίαση Πτυχιακής εργασίας (Μέσω Τηλεδιάσκεψής)

Παρουσίαση Πτυχιακής εργασίας (Μέσω Τηλεδιάσκεψής)

Την Δευτέρα  28 Ιουνίου 2021  στις 12:00 στην εικονική αίθουσα του 4ου έτους  του Προγράμματος Εκκλησιαστικής Μουσικής και Ψαλτικής, ο φοιτητής του Προγράμματος  Ιερατικών Σπουδών,  Ιωάννης Σιδηρόπουλος θα παρουσιάσει την πτυχιακή του εργασία με τίτλο: « Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΝΗΠΤΙΚΩΝ». Επιβλέπων: Γεώργιος. Δ. Παναγόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Ανακοινώσεις Α.Σ., Ανακοινώσεις Γραμματείας | Σχολιάστε

Αποτελέσματα κατατακτήριων εξετάσεων ακαδ. έτους 2020-2021.

Αποτελέσματα κατατακτήριων εξετάσεων ακαδ. έτους 2020-2021.

Το Ακαδημαϊκό Συμβούλιο της Α.Ε.Α. Βελλάς Ιωαννίνων( πρακ. 83/22-6-2021) ορίζει ως επιτυχόντες μετά από την συμμετοχή τους στις  Κατατακτήριες εξετάσεις του ακδ. έτους 2020-2021,

στο Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών τους :

  1. κ. ΜΠΟΖΙΑΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
  2. π. ΤΑΜΠΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

και  στο Πρόγραμμα Εκκλησιαστικής Μουσικής και Ψαλτικής την:

        1. κ. ΦΟΥΚΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Οι επιτυχόντες θα πρέπει να προσκομίσουν στην Γραμματεία της σχολής τα παρακάτω δικαιολογητικά:

Α) Αίτηση εγγραφής

Β) Φωτογραφίες τύπου ταυτότητας, δυο(2)

Γ) Αποδεικτικό του Α.Μ.Κ.Α 

Δ) Υπεύθυνη Δήλωση μη εγγραφής σε άλλη σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης   

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε με την Γραμματεία της σχολής 

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Ανακοινώσεις Α.Σ., Ανακοινώσεις Γραμματείας | Σχολιάστε

Παρουσίαση Πτυχιακών εργασιών (Μέσω Τηλεδιάσκεψής)

Παρουσίαση Πτυχιακών εργασιών (Μέσω Τηλεδιάσκεψής)

Την Δευτέρα  28 Ιουνίου 2021 , στην εικονική αίθουσα του 4ου  έτους  Σπουδών του Προγράμματος  Εκκλησιαστικής Μουσικής και Ψαλτικής,  θα παρουσιάσουν την Πτυχιακή τους εργασία φοιτητές του Προγράμματος σύμφωνα με το παρακάτω::

α/αΕπιβλέπωνΦοιτητής/τριαΏρα παρουσίασης.                      Θέμα
1Λιάκος Ιωάννης Επίκουρος ΚαθηγητήςΜπαλάνου  Ελευθερία    12:30 μμΖαφείριος Ζαφειρόπουλος ο Σμυρναίος : βίος και έργα
2Λιάκος Ιωάννης Επίκουρος ΚαθηγητήςΧριστιάνα Γκέγκα    13:00μμΓεώργιος Ευτύχιος Ουγουρλού
3Λιάκος Ιωάννης Επίκουρος Καθηγητής  Ιωάννης Ιωαννίδης    13:30μμΜελοποίηση της ακολουθίας του Αγίου Νεομάρτυρος  Θεοδώρου εξ ¨Οφρυνίου των Δαρδανελίων
4Λιάκος Ιωάννης Επίκουρος ΚαθηγητήςΜηττάκος Γεώργιος    14:00μμΚαταβασίες των Χριστουγέννων και των Θεοφανείων
Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Ανακοινώσεις Α.Σ., Ανακοινώσεις Γραμματείας | Σχολιάστε

ΑΛΛΑΓΗ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ.

ΑΛΛΑΓΗ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ.

Ενημερώνονται οι φοιτητές ότι η εξέταση των μαθημάτων, που διδάσκει ο κ. Ι. Λιάκος και ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, Τρίτη 8/6/2021 και αύριο, Τετάρτη 9/6/2021, μετατίθεται για την Παρασκευή 11/6/2021 και ώρα 12:00 μ.μ.

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Ανακοινώσεις Γραμματείας, Πρόγραμμα Εκκλησιαστικής Μουσικής και Ψαλτικής, Πρόγραμμα Εξετάσεων, Πρόγραμμα Εξετάσεων, Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών | Σχολιάστε

Κατατακτήριες Εξετάσεις ακαδημαϊκού έτους 2021-2022. Ανακοίνωση Ύλης

Κατατακτήριες Εξετάσεις ακαδημαϊκού έτους 2021-2022. Ανακοίνωση Ύλης

         Από την Γραμματεία της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς Ιωαννίνων ανακοινούται ότι, σύμφωνα με το αριθμ. πρωτ. Φ.2/194545/Β3/18-12-2013 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων – Διεύθυνση Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας το οποίο αντικαταστάθηκε από την Υ.Α 92983/Ζ1/11-06-2015 και με την με αριθ. πρωτ. Φ.1/192329/Β3/13-12-2013 απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων «Διαδικασία Κατάταξης πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» (Φ.Ε.Κ. αρ. 3185, τ. Β΄, 16-12-2013), οι κατατακτήριες εξετάσεις, για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, θα διενεργηθούν ως εξής:

Α) ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ

  Τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά σύμφωνα με το άρθρο 3 της ανωτέρω Υ.Α. είναι τα εξής:  α) Αίτηση του ενδιαφερομένου

 β) Αντίγραφο πτυχίου ή πιστοποιητικό περάτωσης σπουδών. Προκειμένου για πτυχιούχους εξωτερικού συνυποβάλλεται και βεβαίωση ισοτιμίας του τίτλου σπουδών τους από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.) ή από το όργανο που έχει την αρμοδιότητα αναγνώρισης του τίτλου σπουδών.

γ) Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας.

Η κατάθεση των αιτήσεων και των δικαιολογητικών από τους υποψηφίους θα γίνεται από 01/11/2021 έως και 15/11/2021 στη Γραμματεία της Ακαδημίας από 09:00 π.μ. έως και 13:30 μ.μ.

Β) ΥΛΗ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

 Τα εξεταζόμενα μαθήματα είναι τρία (03) για το κάθε Πρόγραμμα Σπουδών της Ακαδημίας και ορίζονται ως εξής:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΑΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ:

1) Εισαγωγή στην Καινή Διαθήκη. Ύλη: Ιωάννη Καραβιδόπουλου, Εισαγωγή στην Καινή Διαθήκη, εκδόσεις Πουρναρά, κεφάλαια: 1: Εισαγωγικά, 2: Ιστορία του κανόνα της Κ.Δ, 3:Τα Ευαγγέλια, 4:το κατά Μάρκον Ευαγγέλιο, 5:το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, 6:το κατά Λουκάν Ευαγγέλιο, 7:το κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο, 8: Πράξεις Αποστόλων, 9:Ο Απόστολος Παύλος και οι επιστολές του (τα γενικά), 10: Οι καθολικές επιστολές (τα γενικά).

 2) Υμνολογία και Υμνογραφία. Ύλη: Καρόλου Μητσάκη, Βυζαντινή Υμνογραφία από την Εποχή της Καινής Διαθήκης έως και την Εικονομαχία, εκδόσεις Γρηγόρη, Αθήνα 1986, σελίδες 39 – 106, 171 – 353.

3) Ερμηνεία Καινής Διαθήκης. Ύλη: Παναγιώτη Τρεμπέλα, Υπόμνημα εις το κατά Λουκάν Ευαγγέλιον, έκδοσις δευτέρα Αδελφότης Θεολόγων «Ο ΣΩΤΗΡ», Αθήναι 1995. Κεφάλαιο Α΄ έως και Θ΄ Στίχ. 50 και Κεφάλαιο ΙΘ΄ έως και ΚΔ΄. (Κείμενο – Νεοελληνική Απόδοση – Σχολιασμός – Γραμματικές Παρατηρήσεις).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΑΛΤΙΚΗΣ:

1) Εισαγωγή στη Βυζαντινή Μουσικολογία. Ύλη: Γρηγορίου Θ. Στάθη, Οι Αναγραμματισμοί και τα Μαθήματα της Βυζαντινής Μελοποιίας, Εκδόσεις Ίδρυμα Βυζαντινής Μουσικολογίας, Αθήνα 2006, σελ. 1 – 133.

2) Υμνολογία και Υμνογραφία. Ύλη: Κωνσταντίνου Μητσάκη, Βυζαντινή Υμνογραφία, από την Εποχή της Καινής Διαθήκης έως και την Εικονομαχία, εκδόσεις Γρηγόρη, Αθήνα 1986, σελίδες 39 – 106 και 171 – 353.

3) Θεωρία και Πράξη Ι. Ύλη: Δ. Παναγιωτόπουλου, Θεωρία και Πράξη της Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής, Εκδόσεις «Ο ΣΩΤΗΡ». Μέρος Γ΄: Οι οκτώ ήχοι της Βυζαντινής Μουσικής, σελίδες 172 – 238.

       

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Ανακοινώσεις Γραμματείας | Σχολιάστε

ΑΛΛΑΓΗ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ.

ΑΛΛΑΓΗ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ.

Ενημερώνονται οι φοιτητές ότι η εξέταση του μαθήματος του Η΄ εξαμήνου του Προγράμματος Ιερατικών Σπουδών “Εκκλησιαστική Εθιμοτυπία”, που διδάσκει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ.κ. Δημήτριος Αργυρός, Αναπληρωτής Καθηγητής της Α.Ε.Α. Βελλάς Ιωαννίνων, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 7/6/2021, δε θα πραγματοποιηθεί και μεταφέρεται την Παρασκευή 18/6/2021 και ώρα 10:40 π.μ.

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Ανακοινώσεις Γραμματείας, Πρόγραμμα Εξετάσεων, Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών | Σχολιάστε